Trotuarul rulant Basarab

 

Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei:
Iată că, odată cu punerea în funcțiune a trotuarului rulant care face legătura între stația intermodală, Gară de Nord și Gară Basarab, nodul intermodal Pasaj Basarab este complet. Astfel, se asigură legătura cu mijloacele de transport în comun de pe inelul principal de circulație: autobuze, troleibuze, tramvai, tren și metrou. În acest fel se explică utilitatea și necesitatea stației de tramvai construită pe Pasajul Basarab. Cetățenii Bucureștiului merită să simtă și să vadă că pot trăi civilizat și le mulțumesc încă o data constructorilor că au reușit să ducă la bun sfârșit această lucrare, primul trotuar rulant, dintr-un nod intermodal. Ne procupă acum să menținem aceast trotuar în condiții optime de funcționare.

Trotuarul rulant este amplansat pe peronul 1 al Gării de Nord și are o capacitate maximă de 6000 de persoane pe oră/sens.

Astfel, la ieșirea din cele două vestibule și din stația de metrou călătorii pot accesa actuală intrare în Gară de Nord de unde pot fi utilizate trotuarele rulante.

1.DETALII TEHNICE

- Lungime totală: 240 m
- Lucrarea este compusă din 6 trotuare rulante, câte trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 m fiecare.
- Viteză nominală: 0.5 m/ s
- Trotuarul este dotat cu senzori de viteză și pasageri

2.BENEFICII

- Asigură accesul mai facil al călătorilor între Gara de Nord și terminalul multimodal Basarab, dublându-se practic viteza de transfer a acestora
- Trotuarul este în întregime acoperit, asigurându-se confortul călătorilor și protecția de ploi sau vânt.