Sărbători de iarnă

 

REVELIONUL BUCUREŞTIULUI

Peste 50.000 de oameni s-au aflat de Revelion în Piața Constituției, la cea mai mare petrecere organizată în România la trecerea dintre ani.

Pe scenă au urcat cei mai în vogă artiști ai momentului: trupa de percuționiști Barbarossa, Mandinga, Delia, Puya, Connect-R, Vunk, Loredana și Voltaj. What’s Up feat DeMoga Music, împreună cu noile nume ale muzicii autohtone Shift, Adda, Liviu Teodorescu, Sorana, Ciprenko, Lally, acompaniați de un număr impresionant de percuționiști, au creat un moment unic la trecerea dintre ani, pe acordurile noului single „La mulți ani”.

Cel mai spectaculos foc de artificii din țară a aprins cerul Capitalei timp de 15 minute, iar publicul din piață l-a imortalizat cu mii de aparate foto.

După numărătoarea inversă cei care au venit în Piață Constituției s-au bucurat alături de Smiley&Friends (CRBL, Alex Velea, Andreea Bănică).

Primăria Municipiului București și ArCub mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment: Camera Deputaților, Jandarmeria Română, Brigadă Rutieră București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul de Ambulanță Ilfov, Luxten.

La Revelionul Bucureștiului a fost făcută cea mai mare fotografie de grup realizată la o petrecere organizată în Romȃnia. Fotografia poate fi vizualizată aici sau accesȃnd pagina de facebook a evenimentului.

 

TÂRGUL DE CRĂCIUN

Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, a organizat în perioada 6 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, pentru al doilea an consecutiv, târgul oficial de Crăciun al Capitale -Bucharest Christmas Market.

Timp de o lună, peste 80.000 de bucureșteni, și nu numai, au trăit atmosferă Crăciunului prin intermediul unui decor de poveste care a inclus un brad înalt de 15 metri, la bază căruia a fost reconstituită scenă nașterii Domnului, 65 de căsuțe de lemn îmbrăcate în cetină și crăciunițe, Casa lui Moș Crăciun cu spiridușii săi, caruselul pentru cei mici și, nu în ultimul rând, scena care a găzduit în fiecare weekend spectacole de Crăciun. Atmosferă de sărbătoare a fost completată de proiecțiile colorate de pe clădirile din vecinătatea târgului, care au oferit vizitatorilor un adevărat spectacol vizual.

Toți cei care au dorit să trăiască bucuria sărbătorilor de iarnă prin cântec au venit în număr mare la cele nouă seri de spectacole de iarnă, care au strâns mii de vizitatori. Programul artistic a debutat cu interpreți de muzică populară, ansambluri folclorice, ansambluri de datini și obiceiuri și grupuri de colindători din toate zonele țării, dar a inclus și alte genuri muzicale, precum folk, pop și rock. Pe scena Bucharest Christmas Market au urcat artiști renumiți și formatii îndragite de public: Vasile Șeicaru, Luminița Anghel, Ozana Barabancea & Band, Paula Seling, Călin Geambașu Band, Sylvie, Alexandra Ungureanu & Crush, Lora, Iris, Provincialii și Loredana.

O noutate în programul artistic al Bucharest Christmas Market a fost organizarea unui concert extraordinar de Crăciun, intitulat Poveste de iarnă: „Craciun Luminos”, unde nu mai puțin de 274 de artiști au urcat pe scena din Piață Universității, sub privirile entuziasmate a mii de bucureșteni. Damian Drăghici a fost cel care a orchestrat întreg spectacolul, reușind să pună în scenă un concept inedit în România.

Tot în cadrul Bucharest Christmas Market, bucureștenii au putut participa, până la data de 26 decembrie, la campania ,,Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Craciun”. Timp de aproximativ o lună, au fost donate cărți și jucării copiilor mai puțin norocoși, proveniți din medii defavorizate.

 

APRINDEREA LUMINILOR DE SĂRBĂTOARE

Ca în fiecare an, Primarul General, Sorin Oprescu, a dat startul Sărbatorilor de iarnă pe 6 decembrie, cȃnd au fost aprinse luminile de sărbatori in Capitală, pe esplanada cu statui de la Piaţa Universităţii. Anul acesta, aproape trei milioane de beculeţe au împodobit Bucureștiul, pe un traseu de 23 de kilometri.