Sorin Oprescu, premiat la Bruxelles

 

Primarul General, Sorin Oprescu, a participat, la invitaţia Fondului Internaţional pentru Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi Mării Caspice, la ceremonia de decernare a premiilor anuale, gazduită în sediul Parlamentului European de la Bruxelles..

Cu acest prilej, Primarului General i-a fost acordat premiul pentru activitatea remarcabilă desfăşurată în folosul cetăţenilor şi contribuţia adusă la transformarea Bucureştiului într-o metropolă modernă a secolului XXI.

Sorin Oprescu a mulţumit pentru ocazia de a se afla într-o companie atât de onorantă şi a declarat că, deşi marea majoritate a celor prezenţi la eveniment acţionează în domenii diferite, toţi împărtăşesc dorinţa de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii concetăţenilor şi concitadinilor lor: “Sunt mândru că astăzi mă aflu în faţa dumneavoastră, funcţionari şi demnitari europeni aflaţi în slujba cetăţenilor, şi că eforturile noastre comune de a transforma în bine viaţa comunităţilor noastre nu trec neobservate” .

Premiul Fondului Internaţional pentru Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi al Mării Caspice a fost acordat în acest an unui numar de 7 personalităţi, printre care s-au aflat Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Vice-Preşedintele Comisiei Europene şi Comisar European pentru Transport, Siim Kallas, Comisarul European pentru Extindere, Stefan Fule, Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, Comisarul European pentru Dezvoltare Regională, Johannes Hahn.

NOTA: Fondul Internaţional pentru Cooperare şi Parteneriat al Mării Negre şi Mării Caspice este o organizaţie non-guvernamentală internațională, înfiinţată la data de 4 martie 2009 în Bucureşti, la iniţiativa României, Azerbaidjanului şi a altor ţări din regiunea Mării Negre şi Mării Caspice. Membrii fondatori sunt academicieni, oameni de ştiinţă şi distinse persoane publice din Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, România, Turcia şi Ucraina. În anii următori, i s-au alăturat reprezentanţi din încă 10 ţări: Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Belarus, Croaţia, Albania, Confederația Elvețiană şi Africa de Sud.