Noul spital “Dr. Victor Gomoiu”

 

Pe 21 iunie, Primarul General, Sorin Oprescu, a dat startul lucrărilor de construire a noului Spital Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din Capitală. Alături de Primarul Capitalei, la eveniment a fost prezent şi premierul României,Victor Ponta.

Primarul General al Capitalei, prof.dr. Sorin Oprescu:

Sunt mândru că astăzi încep lucrările la primul spital de urgenţă universitar pentru copii, construit în Capitală în ultimii 30 de ani. Vorbim despre un spital modern, cu o suprafaţă construită de 19000 mp, care va fi realizat respectând toate standardele Uniunii Europene şi care va fi dotat cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie. Este foarte important că acest spital va avea toate specialităţile de urgenţă, de înaltă tehnicitate, cum ar fi chirurgie cardiovasculară şi neurochirurgie.

Primarul General a mai explicat că, după finalizarea lucrărilor, vechea clădire a spitalului va fi reamenajată şi va deveni centru de formare profesională pentru studenţi, rezidenţi şi specialişti, găzduind săli de curs, de conferinţe, biblioteci şi laboratoare.

Premierul României, Victor Ponta:

Doresc să felicit apariţia unui asemenea proiect care este 100% al Primăriei Municipiului Bucureşti. Este un lucru foarte bine gândit, avem la dispoziţie 21 de luni să ne asigurăm că spitalul va avea personal medical, astfel încât atunci când construcţia va fi finalizată, spitalul să fie perfect funcţional. Sper ca în 2015 să fim tot aici şi să vedem spitalul funcţionând încă din prima zi. Acesta a fost scopul şi mi-aş dori ca toate proiectele să fie făcute tot cu atâta înţelepciune.

Noul spital va fi finanţat integral de Primăria Capitalei, valoarea contractului fiind de 169 milioane lei, fără TVA. Acesta va avea şase etaje, o capacitate de 278 de paturi, iar numărul sălilor de operaţie va creşte de la 2 existente, deservind o singură specialitate (ORL) la 10, după cum urmează: 2 săli operaţie ORL, 2 săli operaţie chirugie, 2 săli operaţie ortopedie si 4 săli operaţie cardiologie.

De asemenea, noua unitate medicală va avea o parcare cu o capacitate de 119 locuri, dintre care 5 pentru ambulanţe.