O nouă creşă: “Curcubeul Magic”

 

Primarul General, Sorin Oprescu, a participat, de 1 iunie 2013, la deschiderea „Centrului de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii 0-3 ani: Curcubeul magic”. Acest centru reprezintă cea de-a 12-a creşă realizată de Primăria Capitalei prin programul european ”Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”.

Mă bucur că suntem aproape de finalizarea acestui proiect, prin care am reuşit să creăm 700 de locuri pentru copiii cu vârste până la trei ani. Până la sfârşitul anului, terminăm şi ultima creşă inclusă în proiect. Dar nu ne vom opri aici, pentru că ne dorim să realizăm cât mai multe centre de acest gen, astfel încât Municipalitatea să vină în ajutorul cât mai multor bucureşteni care au nevoie de acest tip de serviciu. Tot astăzi, de 1 iunie, lansăm aici şi un proiect pilot, unic în ţară, „drop off baby”, prin care familiile cu copii până la vârsta de 5 ani, care au o situaţie de urgenţă de rezolvat, pot lăsa copilul la centru, inclusiv noaptea”, a declarat Primarul General.

Centrul dat în folosinţă are o capacitate de 75 de locuri şi a fost amenajat într-o clădire aflată în administrarea Primăriei Capitalei. Centrul dispune de săli de activităţi pe grupe de vârstă, dormitoare, cabinet medical şi bucătărie proprie cu utilităţi specifice legislaţiei în vigoare.

De asemenea, tot în cadrul centrului „Curcubeul Magic” funcţioneaza şi primul Muzeu al Jucăriilor din Bucureşti – „Mansarda cu poveşti”.

Spaţiul muzeului va fi pus la dispoziţia părinţilor, gratuit, pentru serbarea zilelor de naştere a copiilor, în fiecare weekend. Ȋn cea de-a treia sâmbătă a fiecărei luni, copiii între 5 şi7 ani vor putea petrece noaptea în muzeul jucăriilor, sub atenta supraveghere a pedagogilor şi beneficiind de un program ingenios de poveşti. Expoziţiile muzeului vor fi schimbate lunar, fiind alcătuite din jucării donate şi reparate. După expunerea în muzeu, jucăriile vor pleca către copiii defavorizaţi. Până în prezent, peste 5.000 de jucării astfel reparate au ajuns la copii.

După vizita la creşa „Curcubeul Magic”, Primarul General a fost în parcul Herăstrau, unde Primăria Capitalei a organizat o serie de evenimente pentru copii, precum şi la Cişmigiul Copiilor, unde au avut loc spectacole şi ateliere pentru cei mici. La final, Primarul General le-a urat copiilor de 1 iunie să fie sănătoşi şi să păstreze frumuseţea inegalabilă a copilăriei.